Is een wijnclub duur?


Nee, een wijnclub is principe niet duur. Dat wil zeggen, je betaalt een relatief laag bedrag per jaar om er lid van te zijn. Bovendien wordt dat geld in de meeste gevallen ook gebruikt om wijn van te proeven, waardoor je eigenlijk steeds een wijntje aanschaft en je niet zomaar geld hoeft te betalen. Daarnaast heb je veelal de kans om op een voordelige manier wijn in te kopen, bijvoorbeeld nadat jullie een proeverij hebben gehad en als club besluiten om een aankoop te doen. Houd er rekening mee dat verschillende wijnclubs uitjes organiseren en dat je daar apart voor dient te betalen.

Kosten per jaar

De verschillende wijnclubs rekenen over het algemeen een vast bedrag per jaar, waarvoor je lid kunt worden. Houd rekening met een bedrag tussen de €100 - €200 per jaar. Dit geld zorgt ervoor dat je als club de mogelijkheid hebt om een ruimte te huren om af en toe bij elkaar te komen. Daarnaast blijft er doorgaans ook wat geld over om wijnen van te proeven. Je doet dit als lid van de club, waarbij je uiteraard de mogelijkheid hebt om het er met elkaar over te hebben.

Kosten voor de wijn

Wil je na een proeverij van een bepaalde wijn graag zelf een fles of een doosje aanschaffen? Dan kun je rekenen op een aantrekkelijke korting, waardoor je de kosten voor het lidmaatschap van de club voor een deel terug kunt verdienen. Op het moment dat jullie een proeverij organiseren op de wijnclub is de kans groot dat de aanbieder jullie een korting aan kan bieden op de wijn. Dat betekent dat je voordelig wijn aan kunt kopen en de kosten per jaar uiteindelijk wel meevallen als je af en toe wat goedkope wijn aanschaft.

Extra uitjes

Aan de andere kant kunnen de kosten van de wijnclub oplopen op het moment dat je deel wenst te nemen aan de overige uitjes die er worden georganiseerd. Gaan jullie als groep bijvoorbeeld een keer naar Frankrijk om daar wijn te gaan proeven, dan dien je er rekening mee te houden dat die kosten niet bij het lidmaatschap voor een jaar inbegrepen zijn. In plaats daarvan dien je die kosten apart te betalen. Uiteraard kun je binnen de wijnclub zelf bepalen of je mee wenst te gaan. Op het moment dat de kosten te hard oplopen heb je altijd de mogelijkheid om een keer over te slaan.