Hoe kan je een locale wijnclub vinden?


Ben je op zoek naar een locale wijnclub, bijvoorbeeld omdat je je hier graag bij aan wilt sluiten of dat je er meer over te weten wilt komen? Je kunt gebruik maken van het internet, je kunt je vrienden en kennissen inschakelen en zelfs de sociale media liggen aan je voeten. Ga zelf op zoek naar een club in de buurt en kom er stap voor stap achter waar jij je het best thuis voelt, zodat je je vervolgens bij die locale wijnclub aan kunt sluiten.

Online wijnclubs

De meeste wijnclubs hebben op dit moment een eigen website, waardoor je ze online op een relatief eenvoudige manier kunt vinden. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Riemst? Dan is het een goed idee om in Google eens te zoeken op 'wijnclub Riemst'. De kans is groot dat je op die manier uit zal komen bij een van de locale wijnclubs. Lees op de website meer over wie ze zijn en wat ze doen en ga er bij voorkeur ook een keer langs. Op die manier kun je kennis maken met de club en je wellicht direct inschrijven om samen van die unieke australische witte te gaan genieten.

Vrienden en kennissen

Heb je vrienden en kennissen met een interesse in wijn? Dan is het uiteraard ook een uitstekend idee om hen een keer in te schakelen. Zeker wanneer zij hier meer ervaring mee hebben dan jij is de kans groot dat ze je goed kunnen vertellen bij welke locale wijnclubs je terecht kunt om te gaan genieten van de verschillende wijnen. Wellicht zitten ze zelf ook bij een club. Ook als dat niet het geval is kennen ze de verschillende clubs waarschijnlijk en kunnen ze je wellicht voorstellen aan de overige leden.

Gebruik Facebook en andere social media

Wil je op een meer moderne manier op zoek gaan naar een van de locale wijnclubs? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van de verschillende sociale media. Plaats op Twitter dat je op zoek bent naar een wijnclub in de buurt en de kans is groot dat je hier snel een reactie op zal hebben. Daarnaast kun je op Facebook op zoek gaan naar de verschillende clubs en er meteen een bericht achterlaten. Wat dat betreft heb je verschillende mogelijkheden om op een eenvoudige manier in contact te komen met de locale wijnclubs die zich in jouw omgeving bevinden.