Een sponsor zoeken voor je wijnclub


Wil je een sponsor zoeken voor je wijnclub? Wij hebben een aantal handige tips voor je, waarmee je ervoor kunt zorgen dat de kans op een goede sponsor een stuk groter wordt. Met name als beginnende club zal je de sponsor moeten overtuigen van het feit dat het bedrijf er daadwerkelijk wat aan heeft. Ga bij voorkeur op zoek naar een sponsor uit de buurt die affiniteit heeft met wat jullie doen en bereken de kosten en baten om het ook financieel interessant te maken. Het hoeft ook niet meteen een wijnbedrijf te zijn. Je lokale bank, een bedrijf van 1 van je leden of zelfs een merk uit een gerelateerde sector zoals bijvoorbeeld een koelkastenfabrikant? Durf outside of the box denken; want er zijn heel wat opties.

Sponsor uit de buurt

Een sponsor uit de buurt zal eerder geneigd zijn om geld in de wijnclub te steken, dan een bedrijf dat juist van ver dient te komen. Het voordeel voor de sponsor uit de buurt is dat deze ook zelf gemakkelijk langs kan komen, dat er een gevoel van samenwerking ontstaat en dat de kans groot is dat jullie elkaar al kennen. Een sponsor van verder weg heeft te maken met meer risico's, waardoor het een groter avontuur wordt om in te stappen. Het is als wijnclub de kunst om het risico te beperken, wanneer jullie op zoek zijn naar een sponsor.

Affiniteit van de sponsor

Zorg er daarnaast voor dat jullie een sponsor zoeken die affiniteit heeft met wat jullie doen als wijnclub. Ook dit kan het risico kleiner maken voor de sponsor, maar het zorgt er daarnaast voor dat er een gevoel van 'wij' ontstaat, tussen de sponsor en jullie als club. Jullie staan op basis van deze affiniteit aan dezelfde kant, waardoor een sponsor eerder geneigd is om in te stappen en geld in de club te steken. Kun je iemand vinden die werkzaam is binnen de wijnbranche? Dan is de kans op de gewenste sponsoring groter dan wanneer je een hovenier uitzoekt. Voor onze eigen club gingen we onder andere aankloppen bij Qualivino, een wijnhandelaar uit Lier en bij enkele lokale restaurants - met succes!

Kosten en baten

Reken tenslotte globaal de kosten en baten voor de sponsor voor, aangezien dit zorgt voor een stukje overtuiging. Een sponsor is eerder bereid om hier geld in te steken wanneer de kans groot is dat dit op den duur ook daadwerkelijk terug zal komen. Kunnen jullie op termijn wijn afnemen bij de sponsor, krijgt deze een goede naam in het dorp of heeft deze de mogelijkheid om tafels en stoelen te leveren? Dit zijn stuk voor stuk zaken die je mee kunt nemen in de berekening, om de sponsor te overtuigen van de goede zet om in jullie wijnclub te investeren.

Via het www

Natuurlijk kan je ook via het wereldwijde web op zoek naar sponsors. Via een website als Steunen.com kan je makkelijk en gratis via een filmpje op zoek naar een sponsor, zonder een hoop zaken te moeten gaan bezoeken!